marți, 22 ianuarie 2013

DIETA ATKINS

Chiar dacă nu a ţinut-o pînă la capăt, nici o vedeta de la Hollywood nu a sărit peste ea. Dacă vrei sa scapi imediat de multe kilograme, asta  e dieta ta!

Dacă îţi plac mîncărurile cu proteine si vrei si sa slabesti foarte mult, atunci o dieta  fără carbohidrati este exact ce-ti trebuie. Deşi a apărut pe la începutul anilor '70, dieta Atkins este acum în foarte mare voga. Atît de mare, încît, în America, la fast food-uri, exista meniuri separate ''Atkins Friendly''.

Principiul pe care se bazează o astfel de dieta este reducerea cantităţii de carbohidrati din alimentatie. Corpul  este atunci nevoit sa-si extragă glucoza-adică principala sursa de energie -din alta parte, si anume din grăsimi si proteine. Aceasta înseamnă ca, deşi poţi sa mănînci foarte mult, slabesti văzînd cu ochii.

Ce trebuie sa faci
În primele doua săptămîni, trebuie sa reduci raţia zilnică de carbohidrati la 20 de grame, pentru ca apoi sa cresti progresiv, pînă la 60 de grame pe zi. Adică sa nu mănînci pîine, cereale, dulciuri, cartofi, chipsuri...În schimb, ai voie sa mănînci foarte multă carne, ouă, si mai multe soiuri de brinzeturi.

Cum te simţi
E drept ca nu-ti mai e foame, dar nici prea energică n-o sa fii. Energia pe care o simteai imediat după ce mîncai de obicei venea exact din carbohidratii pe care tocmai i-ai redus drastic. Asa ca de slăbit, slabesti imediat, dar poţi sa fii cam obosită.

Ce trebuie sa ştii
Scaderea cantităţii de carbohidrati da naştere unui proces numit ketoza, care îţi afecteaza în mod neplăcut rinichii, asa ca nu se recomanda sa insisti prea mult cu dieta. Poţi sa o foloseşti în mod natural, pînă cînd incetezi sa mai slabesti mîncînd asa.

Cui i se potriveste
În special celor care sunt obezi, pentru ca este sigur ca pierd în greutate. Pe de alta parte, dieta interzice unele alimente care conţin unele elemente de baza pentru organism.

Regulile casei:

Mănîncă des (0 carbohidrati): brînză de vaci, şvaiţer, ouă, ton, sardine, carne de găină, vaca, porc si miel.
Mănîncă rar (puţini carbohidrati): laptuca, andive, ridichi, castraveţi, măsline, ciuperci.
Ia mana! (conţin prea mulţi carbohidrati): pîine, cereale, dulciuri, paste, orez, cartofi, fructe, sucuri.

Jessica Simpson
Putini sunt cei care reusesc sa tina dieta pînă la capăt. Practic, nu ai voie sa mănînci aproape nimic din cele cu care erai obisnuit. Asa a patit si Jessica Simpson.
''Dieta  Atkins m-a dat peste cap complet.  Eram atit de innebunita după carbohidrati încît am exploadat.''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu