vineri, 1 februarie 2013

REGIMUL ''ZONE''

Nu mai strâmbi din nas ca la supa de varza și nici nu leșini din cauza lipsei de carbohidrați  dar slăbești ca și cum ai tine o astfel de cura, cum? Cu dieta Zone!

Dacă vrei sa ții dieta Zone, trebuie sa mănînci echilibrat. Nu este o mîncare de regim, asa ca poţi sa mănînci aproape tot ce-ți place. Porțiile nu sunt mici, unii oameni chiar s-au plîns ca nu le pot termina.

Dieta Zone presupune sa-ți iei caloriile în proporție de 40-30-30 ( adică 40% de calorii din glucide, 30% din proteine, 30% din grăsimi ). De aceea se mai numește și ''40-30-30''. Senzația de foame va dispărea  pentru ca aceasta dieta nu este scăzuta în calorii. Poate ca sunt un pic mai puține calorii decât mănânci de obicei. Nici deprimata nu o sa te mai simți, pentru ca iți iei porția de carbohidrați (glucide ). Nu este o dieta săracă în carbohidrați, dar vei slabi ca și cum ai tine o dieta scăzuta în carbohidrați  Tinta ei este sa controleze nivelul insulinei din corp. Pentru asta, trebuie sa mănânci felul potrivit de carbohidrați și sa nu mănânci niciodată mai mult de 500 de calorii. Împreuna, acești factori vor controla nivelul zaharului din sânge și nivelul insulinei.
Acestea ajuta la multe inclusiv la a slabi.
Indexul glicemic (IG ) este un element cheie în aceasta dieta.
Ținând cont de asta, întreaga dieta se bazează pe controlul insulinei eliberate în corp; este foarte important ca alimentele pe care le consumi sa aibă un nivel glicemic scăzut, până la limita critica.

Alimente cu un IG scăzut:
căpșunele, afinele, portocalele, merele, perele, piersicile, castravetele, sparanghelul, roșiile, arpacașul.

Alimente cu IG mare:
pâinea, bananele, orezul, bomboanele, chipsurile, sucurile nedietetice, sucurile de fructe, cerealele, floricelele de porumb.

Jennifer Aniston
Dieta se mai numește și Dieta Zone Jennifer Aniston, pentru ca ea a fost una din primele staruri care a vorbit despre aceasta dieta.
''Eu nu țin regim, dar aceasta metoda de a mânca a devenit un nou mod de viata''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu