vineri, 1 februarie 2013

Fa-ti singur regimul de slabit...!

Eşti conştient ca te-ai depărtat  cu mult de greutatea ideală, însă voinţa si perseverenta ta sînt mai prejos decît mesele îmbelşugate, încheiate cu dulciuri, care mai de care mai apetisante. Ce-i de făcut în aceasta situaţie?

Ce ingrasa?
Exista o mulţime de alimente pe care trebuie sa le uiti dacă vrei sa scapi de kilogramele în plus. Acestea sînt: mezelurile grase, smîntînă, untul, supele, sosurile cu făină, carnea grasă, peştele, carnea de pui cu pielita, nucile, cozonacul, maioneza, cartofii, prajiturile, dulciurile, sarea, cafeaua (creşte pofta de mîncare), alcoolul.

Ce-i permis, dar nu în exces
Ai voie sa mănînci iaurt, brînză de vaci, fructe (nu prea dulci) si zarzavaturi, varză murată, salate (cu oţet), carne slabă, peste de mare (calcan, scrumbie), carne de pui fără pielita, ceapă, mustar, hrean si sa bei apa minerală, ceai si lapte bătut. Atenţie, însă! Asta nu înseamnă ca poţi mînca fără limita.

Recomandare
Poţi începe ziua cu o cană de cai, după care (la o distanţa de o ora si jumătate) ia micul dejun. Acesta trebuie sa fie ''copios''. Alegerea alimentelor îţi aparţine! Masa de prînz trebuie sa fie modestă (un piept de pui fără pielita sau un file de peste, fierte sau la gratar). Ca desert mănîncă un măr. Nu uita! Fără prea multe calorii la masa de seara. Ai putea opta pentru: o felie de pîine neagră cu margarina, o felie de brînză de vaci. un ou fiert si salată.
Chiar dacă slăbeşti treptat, pierderea în greutate este ''umana'' si noua greutate durează mai mult decît cea obişnuită în urma unei diete fulger.

Gindeste-te ca pentru sanatatea ta trebuie sa te obisnuiesti cu 3-4 mese pe zi si sa rămîi neclintit în fata dulciurilor.

Tu ce preferi....Slab sau Gras?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu