sâmbătă, 9 februarie 2013

INCEPE ACUM!

Pregateste-te de acum sa intri în costumul de baie la vară cu noul tău plan personal de fitness si dieta.
Ai face sport dar ai avea nevoie de un imbold suplimentar ca sa te hotarasti sa te trezeşti cu o jumătate de ora mai devreme? A sosit ziua sa  trezeşti sportiva din tine la realitate. Ai la dispoziţie cîteva luni sa fii o aparitie pe litoral. Fii gata! Un plan bun de fitness are trei acte. Nu, n-ai de ales, trebuie sa joci în toate trei! Pune îngheţata aia cu nuci înapoi în congelator, da MTV-ul la maxim si pregateste-te pentru distracţia vieţii tale: ora de fitness!

Actul I GIMNASTICA AEROBICA. Cea care-ti da control asupra greutatii tale si-ti garantează o inima sănătoasa si plămîni sănătoşi.
Pentru început (după cele doua minute de alergare uşoară pe loc ), fa cîteva mişcări de stretching, după cum îţi dictează corpul (răsuciri de trunchi. rotiri lente de braţe, gît, aplicări). 

Actul II REZISTENTA MUSCULARĂ (care îţi da energia, îţi da starea fizica buna si îţi creşte rezistenta la îmbolnăviri). Studiile arată ca o mare parte din populatia Americii, inclusiv atleţi amatori, au un tonus muscular foarte scăzut. 
După mişcările de aerobic, treci la fitness cu greutăţi. Încearcă sa treci prin toate grupele de muschi (picioare, fese, braţe, piept, spate). După un set de 20 de repetări, fa o pauza de un minut. Trei seturi din fiecare  exerciţiu ajung.

Actul III STRETCHING (care te ajuta sa mentii mobilitatea incheieturilor si corectează postura). Cum se face? Întinde-te pînă simţi tensiune în muschi (nu durere). Menţine poziţia timp de 15 secunde (...de fapt 30 e cel mai bine). Respiră normal, nu-ti tine respiraţia!. Repeta de 3-5 ori. Cu stretchingul asiguri un final fericit şedinţei de fitness.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu