luni, 10 iunie 2013

Celebrul regim alimentar mediteranean

Un regim alimentar care a fost laudat chiar si de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii nu poate fi trecut usor cu privirea. Daca va intrebati despre ce dieta este vorba, trebuie sa stiti ca Dieta mediteraneana este cea care a fost declarata sanatoasa si de calitate, mai mult chiar: completa din punct de vedere nutritional. Aceasta dieta a fost elaborata tinandu-se cont de alimentatia popoarelor din jurul Marii Mediterane, de unde ii vine si numele, observandu-se ca popoarele de aici traiesc mai mult timp si sunt mult mai sanatoase. Astfel, dupa ani de studii si de cercetari, s-au formulat cateva principii de baza, principii care va ajuta sa dobanditi un corp de invidiat, sa fiti mult mai sanatosi si sa nu va chinuiti organismul. Mai mult chiar, aceasta dieta poate fi adoptata pentru o perioada nedefinita de timp, devenind astfel un stil de viata.
Persoanele care doresc sa urmeze aceasta dieta trebuie sa stie ca nu exista un anumit regim predefinit, fiecare poate consuma alimentele dorite cu moderatie, trebuie insa sa se tina cont de specificatiile nutritionistilor care au elaborat acest regim alimentar. Incercati sa consumati alimentele in stare proaspata, consumati-le pe indelete si faceti cat mai multa miscare (de orice tip). Veti observa ca alimentele recomandate in cadrul acestei diete sunt bogate in: vitamine, minerale, fitochimicale, grasimi sanatoase si fibre.

Este foarte important sa stiti ca daca urmati Dieta mediteraneana veti consuma toti nutrientii necesari unei alimentatii sanatoase, din acest motiv aproape orice persoana poate urma acest regim alimentar (trebuie totusi consultat un medic de specialitate pentru a preveni situatiile neplacute). In cadrul acestei diete trebuie sa consumati zilnic: legume, fructe, cereale integrale, ulei de masline, nuci, leguminoase, ierburi si condimente, trebuie sa beti cat mai multa apa si chiar pana la maxim 2 pahare de vin. De asemenea saptamanal trebuie sa consumati carne de pui, peste si fructe de mare, branza, iaurt si oua, iar carnea rosie si dulciurile trebuie consumate lunar.

Sursa de inspiratie: Diete online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu