Abundenta caloriilor din alimentatia zilnică este, de obicei, principalul motiv al kilogramelor în exces. Consumul multor calorii si obiceiurile alimentare afecteaza greutatea. Îngrăşarea excesivă este o consecinţă a vieţii moderne, a constituţiilor mari de mîncare pe care le consumăm si a sedentarismului.
10 obiceiuri capcană
Exista o lista de obiceiuri care reprezintă inamicii unei siluete frumoase. Principalul scop al unei alimentatii sănătoase si inteligente este atingerea echilibrului nutritional si îmbunătăţirea stării fizice.
1 Sa te culci imediat după ce ai mîncat. Cheia pentru ca organismul sa consume caloriile este sa faci mişcare înainte de masa si sa nu te culci imediat ce ai mîncat.
2 Sa consumi gustări în exces. Riscul de a lucra la birou este ca ai o grămadă de batoane din cereale în sertar. Ele te ajuta sa slăbeşti doar dacă sunt consumate moderat, altfel au efect contrar.
3 Sa cazi capcana mărimii. Exista porţii mici care sunt adevărate bombe calorice. Nu te gîndi ca dacă sunt mici, nu te vor îngrăşa. Alege alimentele adecvate!
4 Sa nu consumi fructe. Nu exista dieta sănătoasă care sa nu recomande consumul zilnic de fructe.
5 Sa mănînci din motive emoţionale. Tristeţea si depresia te pot determina sa mănînci mai mult.
6 Sa consumi multă sare. Dacă ai pus sare în mîncare atunci cînd ai gătit-o, nu mai aduce sare la masa. Astfel vei face exces si organismul va reţine lichidele.
7 Sa nu faci sport. Mulţi cred ca 10 minute de exerciţii fizice ajung. Fals! O jumătate de ora pe zi este minimul. Dacă nu, activitatea nu-si îndeplineşte scopul.
8 Consumi pui, dar nu fript. Cele mai indicate alimente în dietele de slăbit sunt puiul si peştele fierte sau preparate la cuptor.
9 Renunţă la micul dejun este o greşeală des întîlnită. Micul dejun este masa principala a zilei si este esenţial pentru o dieta buna.
10 Sa faci exces de vin. Alcoolul nu este dăunător dacă se consuma în cantităţi moderate. Doua pahare de vin pentru bărbaţi, unul pentru femei. Nu mai mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu