vineri, 10 mai 2013

FAST-GOOD

Ca sa nu renunţi la plăcerea de a mînca un hamburger, cartofi prăjiţi sau pizza, încearcă aceste reţete light. Îţi vei răsfăţa simţurile si vei rămîne în forma.

Ai promis ca nu mai mănînci preparate de fast-food, dar, cînd vezi un hamburger, îţi lasă gura apa...Si, recunoaşte, din cînd în cînd, mai încalci promisiunea.
Ce-ai zice dacă ai putea mînca ceea ce-ti place, fără sa te simţi vinovată? Îţi propun şase reţete light, dar foarte savuroase. Aminteşte-ti sa nu te grăbeşti la masa; dacă mănînci repede, mănînci mai mult, căci senzaţia de saţietate apare abia după 20 de minute. Stai jos, mestecă bine, ca sa ajuţi digestia. 
Cînd găteşti, foloseşte tigai antiaderente, ca sa ai nevoie de mai puţine grăsimi. Dacă totuşi nu rezisti cînd treci pe lîngă un fast-food, limitează-te la un hamburger, simplu, o salată si apa.

Pizetta al pesto- 300 calorii


100 g aluat de pîine, 1 dovlecel, 50 g de vinete, 20 g pulpă de roşii, 1 lingurita sos pesto, sare

Feliaza dovlecelul si vînata, apoi coace-le cu 4 lingurite de apa si puţină sare, pînă se evapora lichidul. Întinde aluatul, unge-l cu sosul de roşii si coace-l la cuptor 10 min. Adaugă legumele si lasă încă 5 min. Condimenteaza cu sosul pesto si e gata!

Cartofi prăjiţi- 150 calorii


1 cartof de 150 g, jumătate de lingurita de ulei extravirgin de măsline, sare

Taie cartoful pai si fierbe la aburi cam 6 minute, amestecind uşor din cînd în cînd. Apoi, usucă bine feliutele de cartofi, pune-le într-o tigaie antiaderentă, adaugă sarea si uleiul si da-le la cuptor pînă devin aurii. Ca sos, poţi folosi o lingurita de ketchup.


Hamburger- 260 calorii


1 hamburger de 100 g (alege unul din carne slabă), seminţe de susan, 20 g fistic decojit, 1 lingurita ulei de măsline, sare

Prăjeste hamburgerul dezgheţat pe gratarul fără fum, 5-10 minute pe fiecare parte. Cînd e gata, adaugă uleiul de măsline si presara deasupra o lingurita cu seminţe de susan, fisticul pisat si puţină sare.


Peste pane- 245 calorii


120 g file de calcan, un ou, un pahar de pesmet, sare, putin suc de lamaie

Tavaleste pestele prin oul batut cu sare, apoi prin pesmet. Prăjeste-l la microunde (functia ''crisp'') sau la cuptor, cite 5 min. pe fiecare parte. Pune doua-trei picaturi de suc de lamaie pe fileu, chiar inainte sa-l mănînci.




Milk Shake- 95 calorii


un pahar de lapte degresat, 30 g fructe pasate, scortisoara, frunze proaspete de menta

Pune laptele rece si fructele pasate în blender. Amesteca, marind treptat viteza, pînă laptele devine cremos, apoi adaugă scortisoara si menta. Mai amesteca putin, si apoi varsa continutul într-un pahar inalt. Bea milk shake-ul bine racit.


Salata de fructe- 120 calorii


un kiwi, 40 g cirese, 20 g zmeura (sau fragi), 40 g pepene galben, 2 linguri de iaurt degresat, o lingura sirop de artar

Fructele trebuie sa fie reci. Taie kiwi în feliute, ciresele jumatati si pepenele cubulete. Amesteca iaurtul cu siropul de artar si varsa-le peste fructele taiate. In locul iaurtului, poţi sa pui doua linguri de brinza de vaci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu