joi, 11 aprilie 2013

HOROSCOP DIETETIC

Afla ce legatura este intre cerul instelat, uleiul de masline si ziua ta de nastere.

BERBEC  Lipsa potasiului iti da depresii


Berbecii nu stau locului, si daca n-au treaba, oricum isi fac. Daca esti Berbec si ai probleme cu greutatea, probabil nu esti foarte panicata. Stii cu siguranta ca atunci cind vei spune: gata, de acum slabesc, asa va fi. Pornesti dieta cu avint si nu pui gura pe nimic din cele interzise. Berbecii au ambitie cit pentru tot restul zodiilor. Totusi, nu rezista la tentatii pe termen foarte lung, si atunci cind isi dau seama de asta, se enerveaza sau se deprima.

FITNESS TIPS: Daca vrei un corp puternic, atletic, doua sedinte pe saptamina la sala de fitness iti ajung. Dar daca, dimpotriva cind te uiti in oglinda iti murmuri in barba: ''ce muschi de fotbalista am la picioare'' (si-ti pui pantalonii sa nu-i mai vezi), uita de sala si fa doar exercitii de aerobic, eventual acasa.

EXTRAFIT Vrei sa-ti schimbi viata? Sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva nou-nouta? Inscrie-te la o scoala de dansuri. Nu ride! E voie la orice virsta!

DIET TIPS: Lipsa potasiului in organism iti da depresii. Asa ca, nici o zi fara: rosii, orez brun, masline, ceapa, salata, spanac, broccoli, smochine, banane. De asemenea, daca te-ai hotarit sa tii cura de slabire, nu ocoli cana de lapte (fie si degresat, fie si batut).
Trebuie sa ai grija  de dinti si oasele tale mai mult decit celelalte zodii.

EXTRADIET Sarea si alcoolul sunt cei mai mari dusmani ai sanatatii berbecilor. Inlocuieste berea cu sucul de rosii. Si bea multa apa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TAUR  Bicicleta si germeni de griu

Taurilor le place sa manince, si pe masura ce trec anii, au tendinta sa adune kilograme in plus. Daca esti Taur, atunci esti de acord ca nu prea ai vointa cind vine vorba sa respecti o dieta, ca la restaurant nu-ti comanzi o salata, ci preferi cartofii prajiti, chiar daca e seara tirziu. Nu-ti place sportul, dar daca ti-ai facut abonament la o sala, te vei duce. Maximum cinci sedinte...

FITNESS TIPS: Ori de cite ori se iveste ocazia sa faci ceva miscare, gasesti o scuza: esti obosita, ai picioarele umflate, ai rosu-n git. Pe munte, nu, cu bicicleta, nu, la plimbare, nu...Si totusi, cam astea sunt activitatile care te-ar scoate din hibernarea ta dulce.

EXTRAFIT Nu suporti sa faci miscare de dragul miscarii. Tie iti trebuie un scop. Altul. Asadar, incearca mersul pe jos. Spre locul de munca.

DIET TIPS: Mai usor cu zaharul si grasimile. Ai devora orice e ambalat in pungute colorate si n-ai da niciodata punga de chipsuri cu brinza pe un mar verde. Foarte rau. Incearca macar ca de maine sa consumi cit mai mult din urmatoarele: castraveti, ceapa, spanac, alune, sfecla. Si cit mai mult peste pentru tiroida ta cea dificila.

EXTRADIET Adori mincarea nesanatoasa. Si totusi ti-ar trebui niste germeni de griu. Amesteca o ceasca de germeni cu niste miere si fa-ti bomboane pe care le dai prin cacao. Asa e OK?

Mincarea chinezeasca e buna, dar nu la restaurantele chinezesti unde te duci tu. Ci acasa la ei. Chinezii maninca orez si vegetale cu foarte putina carne slaba.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GEMENI  Sportul e prea plictisitor...

Gemenii sunt fiinte destul de irascibile. Atunci cind ceva nu e in regula cu sanatatea lor, si psihicul lor e la pamint. Daca esti in zodia Gemeni, probabil ca stii si ca viceversa e la fel de valabila: cind ai o suparare, incep sa te doara si cele trupesti.

FITNESS TIPS: Nu rezisti o ora la sala de forta. In general, nu-ti place sa faci acelasi lucru multa vreme. Tie-ti trebuie unde mereu se intimpla ceva. Cum ar fi tenisul de masa. Ai grija si de jumatatea inferioara a corpului, pentru ca tinzi sa ai spate, brate puternice, dar picioare firave.

EXTRAFIT Fa-ti abonament la o piscina si descopera inotul! Asta daca nu l-ai descoperit inca. Va fi o revelatie. Nu astepta vara!

DIET TIPS: Ai nevoie de mult calciu, asa ca ai grija cu dietele pe care ti le impui. De obicei, tinzi sa aplici cure drastice, fara sa-ti pese de sanatate. Incearca sa maninci mai multe fructe (la tine, totul e sa le dai de gust), sucuri de fructe, iaurturi, carne alba. Daca slabesti exagerat de mult, nici starea ta de spirit nu va fi stralucita.

EXTRADIET Gemenii nu tolereaza multa mincare deodata. Incearca sa maninci zilnic patru mini-mese si n-o sa mai trebuiasca sa-ti desfaci doi nasturi la blugi.

Crezi ca daca maninci orez alb si cereale crocante e sanatos. Dar ele prin procesare, rafinare, isi transforma fibrele in zaharuri!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAC  Tinzi sa slabesti prin deshidratare


Racii sunt in pericol sa ia proportii dupa virsta de 30 de ani. Si trebuie sa stie ca, daca la alte zodii: stresul, nervii, supararile te slabesc, la ei se depun! Si totusi, Racii trebuie sa fie foarte atenti cu dietele, pentru ca sunt predispusi la boli de stomac si atunci, curele drastice, facute dupa capul ''racului'', s-ar putea sa faca un rau de-a dreptul dureros sucurilor gastrice. Acum e momentul sa descoperi bucatareasa care se ascunde in tine! Atunci, retetele tale vor deveni renumite si-ti vei putea convinge toate prietenele sa slabeasca.

FITENESS TIPS: Tie Sportul ti se pare pierdere de vreme. Daca totusi te hotarasti sa te misti, preferi s-o faci in casa, dupa vreo caseta video. Nu te-ai duce in ruptul capului si-al cozii la sala de fitness de una singura. Ar fi o sansa daca ai stringe un grup de prietene. Poate atunci...

EXTRAFIT Cumpara-ti o bicicleta medicinala si asaz-o in camera cu televizorul. Cit tine serialul tau, elimina tensiunea provocata de film pedalind...

DIET TIPS: Asta e, trebuie sa-ti tii dieta sub control mai tot timpul. Panica vine mai ales inainte de concediul la mare, cind vrei si tu niste forme bune de infasurat intr-un costumas de baie deux-pieces. Mare atentie la consumul de apa, pentru ca ai tendinta sa slabesti in primul rind prin deshidratare. Maninca alimente bogate in calciu, albus de ou, rosii, salate, lapte, bune pentru sistemul osos (racii au adesea probleme cu coloana).

EXTRADIET Oricind gasesti pe piata, aprovizioneaza-te cu pepeni verzi. Si renunta la bauturile imbuteliate pe care le iubesti asa de mult.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LEU  Nu-ti forta limitele la sala de fitness

Te-ai nascut sub o zodie norocoasa. Leii sunt cunoscuti pentru sanatatea, longevitatea si vitalitatea lor. De multe ori, isi supraestimeaza capacitatile, le forteaza si, daca se apuca de un sport, dupa prima zi nu se mai pot misca din cauza febrei musculare. Daca esti Leu, e posibil sa ai un corp robust si sa iti doresti forme mai mladioase. Atunci iei decizia sa maninci mai putin si neglijezi sportul. Nu e bine.

FITNESS TIPS: Esti energica si vrei sa pui cinci greutati pe aparatul de fitness desi nici nu ti-ai facut bine incalzirea. Las-o mai usor, mai bine mai putine greutati si mai multe minute de exercitiu. Oricum, pentru tine cel mai bun exercitiu este cel aerobic. In plus, inainte sa te apuci de vreun sport extrem, n-ar fi rau sa consulti un medic.

EXTRAFIT Incearca un sport la care poate nu te-ai gindit pina acum. Artele martiale. Nu pentru forta, ci pentru un nou stil de viata. Indrazneste! Mai toate salile de fitness au si asa ceva!

DIET TIPS: Foarte important pentru sanatatea ta e magneziul. Deci nu ocoli cerealele (fara adaos de zahar), semintele de floarea-soarelui, smochinele, lamaile, piersicile. Leii tind sa exagereze cind tin o cura si se ingrasa din nou imediat ce se lasa. Elimina obiceiurile alimentare proaste inainte sa te hotarasti ca ai nevoie de o cura.

EXTRADIET Uita dietele drastice. Fii realista. Pentru inceput, maninca exact ca inainte, doar cu 3 exceptii: portii mai mici, dulciuri mai putine, bere si vin deloc.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FECIOARA Nu te mai indopa de stres



Fecioarele sunt foarte preocupate de sanatatea lor, iau orice durere in serios si pot deveni chiar ipohondre. Daca esti Fecioara, nu-ti trebuie prea multe sfaturi legate de dieta, pentru ca esti oricum genul care se informeaza din toate partile despre un aliment anume, o cura, riscuri, avantaje etc.

FITNESS TIPS: Daca te hotarasti sa urmezi un program de fitness, nu te lasi. Il duci pina la capat. Ai mari sanse sa scapi de kilogramele in plus, pentru ca esti organizata si calculata. Totusi, ai de depasit un obstacol: lipsa de timp personal, ambitiile profesionale care te tin pina tirziu in birou. 

EXTRAFIT Pentru tine, e ideal un sport care iti testeaza si alte calitati in afara de forta: puterea de anticipare, reflexele, gindirea. How about tennis?

DIET TIPS: Esti o ambitioasa. Tii dieta fara sa trisezi, dar daca se intimpla sa cedezi de mai multe ori in fata unei ciocolate, atunci vei ceda si...nervos. Pentru ca esti o perfectionista si te enerveaza propriile tale slabiciuni. Atunci e posibil sa renunti la dieta si sa incepi sa maninci mai mult decit inainte. Ia-o usor!

EXTRADIET Pentru combaterea oboselii: carne slaba, lamai, banane, paine neagra, pere, papaya. Iti vor pune la loc puterea de munca.

Ai grija cu mincarea pe care scrie ''fara grasime''. De multe ori, se foloseste zahar pentru a inlocui aromele pierdute prin degresare. Si zaharul are doar cu citeva calorii mai putin decit grasimea!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BALANTA Nu dulciuri, fructe!


Cheia sanatatii Balantelor este o dieta echilibrata, nu cure de genul: azi fructe, miine lactate. De asemenea, daca esti Balanta, ai grija de echilibrul psihic. Dermatitele si alergiile la care esti predispusa au legatura cu agitatia si stresul!

FITNESS TIPS: Cind te hotarasti sa faci sport, nu reusesti sa te tii si de regim. Ti se face o foame de lup si sfirsesti prin a minca de doua ori mai mult ca inainte. Asa ca te lasi de sport si te intorci la...''sportul preferat'': clubbing-ul, party-urile. Solutia? Convinge-ti o prietena sa faceti impreuna jogging si impreuna veti persevera!

EXTRAFIT Balantele sunt cunoscute pentru echilibrul lor fizic si buna coordonare. Practica sporturi ca: tenis, squash, golf.

DIET TIPS: In general, ai grija de corpul tau, il ungi cu toate lotiunile, il masezi, il parfumezi, dar uiti sa fii atenta la ce maninci. Da, te-am prins! Dulciurile sunt slabiciunea ta. Si nici un gel  anticelulitic nu te poate salva de la ingrasare prin indopare cu ciocolata. Incearca dulciuri sanatoase si foarte indicate pentru tine: capsuni, mere, stafide.

EXTRADIET Balantele raspund bine la diete hiperproteice (nu exagerat!). Maninca peste, pui, brinza slaba, banane, dar si legume crude.

La masa nu se vorbeste? E bine sa conversezi, pentru ca masa sa tina cit mai mult. Ii ia stomacului 20 de minute sa spuna creierului ca e satul!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SCORPION Nu exagera cu infometarea


Scorpioancele au trup voluptos, apetisant, dar predispus unor boli in zona abdomenului inferior: infectii urinare, boli sexuale, cistite. Totusi, se recupereaza foarte repede dupa orice problema de sanatate pentru ca Scorpionul e guvernat de Pluto, care e responsabil cu regenerarea celulara. Se spune despre Scorpioni ca arata batrini cind sunt tineri si tineri cind sunt batrini. Esti genul care face sport daca i se cere si tine regim doar daca-i spune doctorul.

FITNESS TIPS: Tie nu-ti plac sporturile de echipa. Asa ca e de preferat sa incerci exercitiile la sala, singura, fara sa te bata nimeni la cap. Doar instructorul, dar pe el il suporti. Tu cu ganterele tale, cu aparatele care nu vorbesc, deci nu te obosesc. De asemenea, nu uita in fiecare zi cinci minute de stretching. Le poti prelungi daca le combini cu yoga sau meditatie.

EXTRAFIT Pentru scorpioni, viata sexuala e mai mult decit importanta. Daca e saraca, scorpionul e trist. Pe moment, se poate compensa cu o portie de sport. 

DIET TIPS: Pentru scorpion, motoul ''totul sau nimic'' e un mod de viata. De aceea, cind se apuca de o dieta, merge pina-n pinzele albe. Ceea ce nu e prea bine, pentru ca pune ambitia inaintea grijii pentru sanatate. Un alt pericol este cel al ingrasarii de suparare. Asta pentru ca Scorpionul este o fiinta atit de emotionala! Asa ca, daca esti scorpion, incearca sa descarci tensiunea prin exercitiu fizic, nu devasta frigiderul!

EXTRADIET Incearca sa maninci foarte putin seara si sa nu iti umpli farfuria. Portiile mici si dese sunt ideale pentru scorpion.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SAGETATOR Esti ''junk food addict''


Sagetatoarele TREBUIE sa fac miscare. Daca nu, sunt predispuse depresiilor, imbolnavirilor. Pina la 20 de ani, sunt fericite ca sunt slabe. Dupa care, numerele la haine se inmultesc. Din nefericire, se inmultesc in primul rind numerele la pantaloni (Sagetatoarele tind sa se ingrase in zona soldurilor si a coapselor).

FITNESS TIPS: Esti o zodie norocoasa! Cei mai multi cistigatori la Jocurile Olimpice sunt sagetatori! Esti facuta pentru sport si daca nu ti-ai data seama inca, e timpul sa-ti pui pantofii de sport si sa faci o tura prin parc. Iti va schimba viata!

EXTRAFIT Cel mai bine te antrenezi atunci cind exista putina rivalitate, competitie. Asadar, uita de sala de fitness. Descopera tenisul.

DIET TIPS: Trebuie sa fii cu ochii pe consumul de grasimi, pentru ca ficatul tau ar putea suferi. Din pacate, untul si celelalte grasimi sunt slabiciunea ta. Dietele nu prea tin, pentru ca nu suporti sa fii obligata sa maninci ceva anume. Asa ca, lasa regimurile minune si schimba-ti intregul mod de viata. Numai asa vei reusi.

EXTRADIET Daca felia de paine neagra cu brinza de vaci ti se pare nemestecabila, unge felia cu putin ulei de masline si pune peste brinza un praf de sare.

Incearca sa inlocuiesti prajelile cu ceva aproape la fel de gustos. Legumele sunt delicioase inabusite si puiul excelent la teflon, fara ulei sau la gratar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CAPRICORN Uiti adesea sa maninci 

Capricornii au, in general, o osatura foarte frumoasa, incheieturi suple, dar o piele de cele mai multe ori uscata. Daca esti Capricorn, du-te in momentul asta sa bei o cana de apa. Ti-e greu, simti ca ai putea sa stai si o saptamina fara apa, dar nu e bine. O portocala pe zi nu ajunge. Trebuie sa bei apa! Si trebuie sa-ti aduci aminte ca viata nu e numai munca. Tinzi sa nu maninci nimic toata ziua si sa apelezi, din disperare, la pizza de la miezul noptii.

FITNESS TIPS: Dispretuiesti sportul la sala, nu intelegi cum de pot oamenii sa intre, sa traga de niste fiare timp de o ora, dupa care sa plece acasa. Tie iti plac sporturile in natura, mersul la munte, plimbatul, alergatul. Uneori, ramai in stadiul de placut. Pentru ca nu ai timpul fizic sa te apuci de ele. Esti mai mult workoholica decit o fire sportiva. 

EXTRAFIT Dupa sedintele lungi de serviciu, da niste ture de birou, intinde-te, fa genuflexiuni. Iti vor da tonus excelent.

DIET TIPS: Capricornii stiu ce le place si ce nu le place sa manince si nu-i deranjaza sa manince acelasi meniu in fiecare zi. De aceea, dietele sunt foarte greu de suportat. Dupa ce ca restrictioneaza accesul la multe mincaruri, ii mai si schimba Capricornului tipicul lui culinar zilnic! Cel mai greu, daca esti Capricorn, iti este sa renunti la condimente. Totusi, spre binele intestinelor tale, va trebui.

EXTRADIET Daca nu poti fara condimente, incearca sa inlocuiesti maionezele, sosurile picante, ketch-up-ul, cu ceapa si usturoi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VARSATOR Trisezi orice dieta!

Femeile varsator au picioare frumoase. Ele stiu asta si imediat cum li se pare ca nu mai arata perfect in mini (tind sa acumuleze celulita pe partea inferioara a pulpelor), actioneaza. Isi cumpara uleiuri de slabit, maninca mai multe legume. Se simt in stare. Pentru ca le place sa aiba o imagine foarte buna despre sine si asta le motiveaza. Dar in afara de fixul pentru picioarele lor, nu prea au grija de corp.

FITNESS TIPS: Nu suporti rutina, deci orice incercare de a te apuca de un sport esueaza. Pentru ca te plictisesti repede. Mai mult, nu sunt pentru tine sporturile practicate in singuratate. Pentru tine, e vital sa te deschizi catre lume. Nu trebuie sa fie un sport de echipa. E suficient sa fie linga tine un cunoscut cu care sa discuti probleme importante. 

EXTRA! Gleznele tale sunt fragile, asa ca nu sunt recomandate sporturi ca: balet, patinaj sau schi.

DIET TIPS: Uneori, cind Varsatorul tine o dieta, o respecta, dar adauga printre mesele recomandate si cite un pachet de biscuiti, covrigi, un burger. Pe care le maninca in graba, de parca asa ar scadea si efectul lor. Ideea este ca Varsatorilor nu prea le pasa de mincarea sanatoasa. Pentru ca nu le pasa de corpul lor, in general. Gindesc: ''nu mor din asta'' si-si vad de viata lor.

EXTRA! Daca esti Varsator si vrei sa tii dieta, fa-ti un dosar, care sa semene cu unul de la serviciu, cu grafice de greutate, meniuri si tipuri de diete. Da importanta dietei si o sa poti s-o tii.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PESTI Organismul tau cere fier

Femeile pesti sunt destul de fragile si au nevoie mereu sa se coalizeze cu cineva care are control, putere. Le place viata mondena, ies in club noaptea cu prietenele lor mai indraznete si cedeaza usor viciilor. Bautura, tigari, dulciuri.

FITNESS TIPS: Cind ti se spune ca te-ai ingrasat, te uiti in oglinda si zici: Sa stii ca ai dreptate! Nu dai importanta fizicului, dar daca devii constienta de el si te nemultumesti, un lucru care te ajuta este vizualizarea. Lipeste pe frigider o poza de-a ta grasa si o poza cu un top model. Te vor motiva! Cit despre sporturi, incearca aerobic la sala. E pe muzica, e un fel de dans, o sa-ti placa.

EXTRAFIT La vara, cind te duci la mare, inoata cit poti de mult. Daca nu-ti place, atunci alearga prin nisip in fiecare zi. 

DIET TIPS: Pentru ca au, in general, un program alimentar dezorganizat, femeile Pesti pot suferi de anemie. Cu putina odihna si mai mult control asupra alimentelor, s-ar putea simti realmente mai tinere. In dieta lor, oricare ar fi, e nevoie de alimente bogate in fier: ficat, albus de ou, cereale integrale, piersici, struguri.

EXTRADIET Descopera ceaiurile: de plante aromate, de plante medicinale, nu conteaza. Totul e sa le prinzi gustul. Si sa renunti pasiunea pentru bauturile racoritoare.

Nu te infometa si sa nu sari peste mese, altfel corpul sa va apara de foame incetinind metabolismul si facind depozite de grasimi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu